Veel geld vrijgemaakt voor e-health

Het kabinet maakt de komende jaar veel geld vrij om te investeren in e-health. Deze regeling kan er voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen en de kwaliteit van leven wordt vergroot. Het gaat om 90 miljoen euro wat het kabinet de komende jaren vrijmaakt. Dit meldt de Rijksoverheid.

E-health, in het kort digitale zorg, kan er voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Zo kan er op afstand zorg worden verleend. Volgens minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een belangrijk aspect die de kwaliteit van leven bevordert. Er zijn veel e-health tools die bruikbaar kunnen zijn voor ouderen. Deze zijn beschikbaar op meerdere niveau’s, platforms en toepassingen.

Het aantal ouderen in Nederland zal de komende jaren alleen maar toenemen. Door de vergrijzing is het van belang dat er wordt nagedacht hoe zorg anders kan worden ingericht. In de huidige arbeidsmarkt is het daarnaast lastig om aan geschoold personeel te komen in de verpleging. E-health, digitale zorg, kan helpen bij de invulling van de juiste zorg voor ouderen. Hiernaast is e-health ook een goed middel voor jongeren. Het kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij een behandeling of het kan de wachtlijsten verkleinen bij een psychiater of praktijkondersteuner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *