Bijna 80% volwassenen heeft rijbewijs

Van de Nederlandse bevolking, 17 jaar of ouder, heeft 80% een autorijbewijs. Dit is 1% meer dan een jaar eerder. In het begin van 2019 hadden 11,2 miljoen mensen een Nederlands rijbewijs. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

Meer mannen dan vrouwen hebben een autorijbewijs maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend. Dit is in alle leeftijdsgroepen zo. Onder Nederlandse mannen van 17 jaar of ouders heeft 85% een rijbewijs. Bij de vrouwen is dat wat minder, namelijk 75%. Dit verschil in percentage is veel hoger wanneer ook de leeftijd omhoog gaat. Mannen die 70 jaar of ouder zijn hebben namelijk meer een rijbewijs (85%) dan vrouwen die 70 jaar of ouder zijn (53%).

Het rijbewijsbezit is bij ouderen de afgelopen jaren toegenomen. In vergelijking met 5 jaar eerder,is het aandeel 70-plussers wat een autorijbewijs heeft flink toegenomen. Van de 70-plussers hadden in begin 2019 1,5 miljoen mensen een autorijbewijs. Dat is 67%. Vijf jaar eerder was dit nog maar 56%. Bij jongeren is het rijbewijsbezit minder toegenomen dan bij de 70-plussers.

De meest voorkomende automerken onder ouderen zijn Opel, Toyota en Renault. Bij jongeren zijn dit weer andere automerken, namelijk: Volkswagen, Peugeot en Opel. Zo zijn er meerdere veel verschillen tussen de jongeren en wat ouderen autobestuurders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *