Daling in zakelijke optimisme

Wereldwijd daalt het zakelijke optimisme. In het internationale bedrijfsleven is de afgelopen tijd de optimisme mede gedaald door de spanningen tussen economische grootmachten China en de Verenigde Staten. Er is tussen beide landen al langer een spanning. Dit meldt Nieuws.nl

Dit komt uit onderzoek wat werd uitgevoerd onder 5000 zakelijke bedrijfsleiders van verschillende internationale economie├źn.

In Nederland is de zorgen om de brexit groter. Nederlandse bedrijven blijven wel positief, maar maken zich wel klaar voor verschillende scenario’s van de brexit. Het kan namelijk zo zijn dat de brexit wordt uitgesteld. Zo is er nog steeds weinig duidelijk voor zowel Engelse en Europese bedrijven die zaken doen met elkaar. Het kan ook zo zijn dat er een zogenoemde harde brexit plaatsvindt. Dat kan voor bedrijven die zaken doen met elkaar negatieve gevolgen hebben. Hiernaast kan het ook zo zijn dat de Engelse op een vredige wijze de Europese Unie verlaten. Op deze manier kunnen er nog juiste afspraken met elkaar worden gemaakt. En kan handel tussen bedrijven en landen gewoon makkelijker doorgaan.

Veel ondernemers zien nog steeds een grote winstgevendheid tegemoet. De omzetgroei was in 2018 groter. Ook al is het moeilijk om in de huidige arbeidsmarkt aan geschikt en geschoold personeel te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *